Wat is Kids4Golf?

Kids4Golf is een non-profit stichting die zich inzet voor de promotie van golf voor kinderen van 8 tot 13 jaar. Kids4Golf organiseert laagdrempelige evenementen waarbij de kinderen (gratis) kunnen kennismaken met de golfsport.

Kinderen die vervolgens enthousiast zijn over de golfsport, begeleiden we in hun ontwikkeling tot golfer.
Kids4Golf ondersteunt waar mogelijk de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Waarden als eerlijkheid, respect, samenwerking, zelfvertrouwen, concentratie, hoffelijkheid en doorzettingsvermogen staan altijd centraal.

Waarom bestaat Kids4Golf?

Iedere sport heeft jeugd nodig om zijn bestaansrecht te behouden. Zonder die jonge aanwas sterft een sport uit; geen nieuwe investeringen in faciliteiten, geen bloeiend clubleven en geen prestaties op topsportniveau die voor samenhorigheid en trots op elkaar kunnen zorgen.

De golfsport in Nederland groeit op het eerste gezicht. Het aantal golfers stijgt, evenals het aanbod aan commerciele en clubbanen. Echter, de clubs vergrijzen en het aantal passieve (niet tot nauwelijks spelende) golfers stijgt sterk. Kids4Golf wil deze negatieve ontwikkeling een halt toe roepen door: – enerzijds meer kinderen kennis te laten maken met de golfsport – anderzijds de huidige drempels voor het ontwikkelen van golftalent weg te nemen.

Zodat MEER kinderen profijt kunnen hebben van de voorsprong die deze mooie sport in het leven kan geven en de TOEKOMST van de golfsport gewaarborgd wordt.