Nieuws

ANWB Golf (www.anwbgolf.nl) gaat de Stichting ‘Kids 4 Golf’ sponsoren en Kids4Golf activiteiten ondersteunen. Kids4Golf-oprichter Hein van Marken, constateerde al jaren geleden dat in Nederland golf voor kinderen een te hoge toelatingsdrempel heeft, terwijl golf net als alle andere sporten wel jeugd nodig heeft om zijn bestaansrecht te behouden. Kids4Golf kan nu dankzij ANWB Golf, en de al sinds de oprichting aanwezige hulp van Jumbo Golf, beginnen met een echte basisschoolcompetitie!

Deze competitie gaat dit najaar van start.

ANWB Golf, lid van de Nederlandse Golf Federatie, heeft momenteel ruim 43.000 zogenaamde vrije golfers, die niet lid zijn van een golfclub, waaronder een aantal kinderen. Kinderen die via het Kids4Golf programma hun competentiecertificaat ontvangen, krijgen een gratis ANWB Golf lidmaatschap. Voor de deelnemers aan  de scholencompetitie is er een leuke welkomstgiftset.

ANWB Golf en Jumbo Golf gaan er samen voor zorgen dat de jeugdontwikkeling van ‘Kids 4 Golf’ aan de nodige begeleiding en materialen geholpen wordt.

Hein van Marken over deze nieuwe ontwikkeling: ‘de ondersteuning door ANWB Golf en Jumbo Golf is een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van nieuw Nederlands golftalent.’